A Forma-1-es Bahreini Nagydíj időmérője után mindössze a 15. helyről kezdheti meg a vasárnapi futamot Max Verstappen. A holland a Q1-ben csúszott meg, a második kanyar kijáratán, és már csak a fal állította meg, ami el is törte a bal első felfüggesztést. A Red Bull pilótája eddigre már rendelkezett mért körrel, mely elegendőnek bizonyult a Q2-be jutáshoz.

A garázsba visszatérve Verstappen átnézte a telemetriai adatokat, és egy szokatlan erőtöbbletre lett figyelmes, szerinte amiatt veszítette el az irányítást: „Tanulmányoztam az adatokat, és észrevettem egy 150 lóerős teljesítménynövekedést, ez szokatlan.”

„Nem vettem padlógázon a kanyart, de olyan volt, mintha úgy történt volna. Kipörögtek a hátsó kerekek és megpördültem. Váratlanul ért az eset. Amikor a határon autózom, kissé sok plusz 150 lóerő” – mondta Verstappen.

A hollandnak ez két héten belül a második megpördülése, Ausztráliában is történt már vele hasonló, ám főnöke, Christian Horner védelmébe vette a fiatal pilótát: „Ilyen a versenyzés. Nem lett volna gyorsabb a köre, a tökéletes motorbeállításokra törekedtünk. Hibáztunk, de van lehetőségünk kijavítani” – mondta a Red Bull csapatfőnöke.

F1: 150 lóerős lökést kapott Verstappen 1

A másik Red Bullal Daniel Ricciardo jobban szerepelt, ígéretes tempót mutatott az ausztrál. Végül az ötödik legjobb időt futotta, de a negyedik helyről indulhat Lewis Hamilton büntetése miatt. “Közelebb voltunk a vártnál, körülbelül négy tizedre voltunk. Kár, hogy a sor végén vagyunk még.”

“Zavaróan közel vagyunk, jó jel, hogy nem nagy a különbség. Az edzések és az időmérő jó volt, de a vasárnap a kedvencem! Jónak tűnt az autó, de a második edzés nem sikerült olyan jól mint az első” – mondta Ricciardo.

Az ausztrál szerint képes lehet a második sorból harcolni a Ferrarik ellen. “Elérhető távolságban vannak, meglátjuk mi lesz. Remélem, egy jó futam után 24 óra múlva egy király interjút készíthettek velem!” – szólt az újságírókhoz Ricciardo.