Az amerikai csapat súlyos pontoktól esett el Melbourne-ben, miután Kevin Magnussen és Romain Grosjean is kiesett a versenyből nem megfelelően rögzített kerekeik miatt. A csapat eleinte a gyakorlás hiányát okolta a hibákért, azonban a bahreini futamra módosításokkal álltak elő, hogy ne ismétlődhessen meg a kínos baki.

Amellett, hogy az egyik kerékpisztolynál lévő embert új pozícióba helyezték, egy plusz embert is csatasorba állítanak, aki felülírhatja az automatikusan felvillanó zöld lámpa jelzését, ha valami bajt észlel.

„Néhány pozíciót felcseréltünk, nem azért, mert hibáztak, hanem hogy visszanyerjék az önbizalmukat” – mondta Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke. „Egy extra embert is alkalmazunk, így meg tudjuk állítani az autót, és visszatolhatjuk a garázs elé.”

„Beleadunk, amennyit csak lehet, amíg a srácok fizikailag bírják. A csapatfőnöknek kell eldöntenie, hol van ez a határ. Nem hibáztatom őket. Ha visszagondolunk, tisztán látszik, hogy többet kellett volna gyakorolnunk, és nem abban bízni, hogy ott folytatjuk, ahol tavaly abbahagytuk” – zárta Steiner.