A Forma-1 tulajdonosa, a Liberty Media 2018-ban hozzálát a sportág megreformálásához, ennek egyik eleme, hogy egyes nagydíjak köré központilag szervezett fesztiválokat is kerítenek.

Az első ilyet két hét múlva, a Kínai Nagydíjhoz kapcsolódóan tartják majd Sanghajban. Április 13-15. között két helyszínen zajlik majd a Heineken F1 Fan Festival, amelyen autóbemutatók, zenei programok és az F1-es közvetítések adják a rendezvény gerincét az egyéb szórakozási lehetőségek mellett. A nagydíj névadó szponzora, a Heineken mellett a DHL, a Pirelli és az Emirates légitársaság támogatja az eseményt.

A megnyitón ott lesz a háromszoros világbajnok legenda, Jackie Stewart és a 2016-os győztes Nico Rosberg is.

Nagyon amerikás, és egyelőre egy kicsit aggasztó, hogy a fesztiválon bemutatják majd a Forma-1 első kabalafiguráját, Axelt is, akivel a fiatalabb rétegeket kívánják megszólítani. Az amerikai sport világában ugyan időtlen idők óta ott vannak a kabalafigurák, az elmúlt pár évtizedben pedig világszerte terjed a jelenség, de az F1-ben furcsának hat az ötlet.

Az idény folyamán a sanghajihoz hasonló fesztivált tartanak majd Marseille-ben a Francia, Berlinben a Német, és Miamiban az Amerikai Nagydíj idején.