A Forma-1 technikailag ugyan élenjár, de a nemek közötti egyenlőség terén még van mit behozni, derült ki a Mercedes, a McLaren és a Red Bull ezt illető jelentéseiből.

Az Egyesült Királyságban minden 250-nél több főt foglalkoztató cégnek jelentést kellett leadnia a fizetések nemek közti különbségeiről, ennek keretében tudhattuk meg, mi is a helyzet a fent említetteknél.

A 2017. április 7-i viszonyokat tükröző adatok alapján átlagosan 35-40 százalékkal alacsonyabb fizetést kapnak a női alkalmazottak, mint a férfiak. A pontosabb adatok alább: előbb a hétköznapi értelemben vett átlag (számtani átlag) órabér különbsége, majd a medián (az összes férfi dolgozó és az összes női dolgozó fizetés szerinti sorrendbe állítva, a sorozat középső elemét véve) eltérése a férfiak értékeit bázisul véve:

 Átlagfizetések eltérése (%)  A fizetési medián eltérése (%)
 McLaren  -34,6  -23,5
 Mercedes AMG  -35  -17
 Red Bull Racing  -40  -27

Külön érdekes adat, hogy a két nem képviselői milyen arányban kapnak bónuszokat: a McLarennél gyakorlatilag mindenki (a nők 95,4, a férfiak 95,8%-a), a Mercedesnél és a Red Bullnál már kicsit rosszabb a helyzet (86 és 94%, valamint 78 és 85%).

Tovább árnyalja a helyzetet, hogy a bónuszok összegei is eltérőek: a McLarennél a női dolgozók átlagosan 58,6%-kal (!) kevesebb jutalmat kapnak a férfiaknál, gyakorlatilag ugyanez igaz a Mercedesnél (59%), a Red Bullnál viszont a nőknek kiosztott jutalmak átlagosan 2,5%-kal meg is haladják a férfiakét.

Érdemes ugyanakkor megjegyezni, hogy a Forma-1-es csapatoknál továbbra is igen kis arányban szerepelnek nők a jobban fizető mérnöki és vezetői pozíciókban, a női alkalmazottak többsége adminisztrációs, PR-os, vendéglátáshoz kapcsolódó munkakörökben tevékenykedik, ami valamelyest magyarázza a puszta számok festette sötét képet.