A Forma-1 irányítását 2017 elején átvett amerikai Liberty Media pénteken, Bahreinben ismerteti majd 2021-es reformterveit a csapatokkal, de a német Auto Motor und Sport már most tudni véli az egyik lehetséges újítást.

A Liberty a versenyhétvégék átalakításával (is) szeretné vonzóbbá tenni az F1-et, ennek keretében mind a szabadedzéseket, mind az időmérőt átalakítanák.

A német szaklap szerint a pénteki napon a kétszer másfél óra helyett csak kétszer egyórás szabadedzéseket tartanának, még hozzá délután, hogy délelőtt a pályára kilátogató nézők közvetlen közelről nézhessék meg az autókat, többet kapva így a pénzükért.

“Sosem értettem az autók egymás elől való rejtegetését, hiszen amúgy is fotók ezrein lehet látni őket, szóval simán megmutathatnánk az autóinkat” – mondta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff.

A pénteki, rövidített edzések után szombat délelőtt már rögtön az időmérő következne, ám ez a kvalifikáció nem vasárnapra osztana rajthelyeket, hanem csak szombat délutánra, amikor is egy sprintversenyen dőlhetne el, ki melyik rajtkockába áll a futamon másnap. A rövid, 100 kilométeres versenyen ráadásul nem lenne korlátozás sem az üzemanyag-fogyasztást, sem a gumikat illetően, mindenki mindent beleadhatna.