Az egykor – sőt, legutóbb néhány éve is – szebb napokat látott Williams a 2018-as idényt a mezőny vége felé kezdte, az újonc Szergej Szirotkin és a második Forma-1-es évét kezdő ifjonc, Lance Stroll által vezetett FW41-es egyértelműen elég versenyképtelen.

A de facto csapatfőnök, Claire Williams a gyenge melbourne-i szereplés után azt mondta, dolgozniuk kell az autó gyengeségein, ám nagyobb előrelépés csak az ötödik fordulóban, a május közepi Spanyol Nagydíjon várható.

“Akármilyen ábrándjaink is voltak a három élcsapat elleni küzdelmet illetően – bár szerintem nem voltak –, ettől nagyon messze vagyunk. De csak magunkra vethetünk. A lehető leggyorsabban kezelnünk kell az autó gyengeségeit, és fejlesztéseket kell bevetnünk a következő futamokon. Barcelonára van egy hatalmas frissítési csomagunk, meglátjuk, azzal hova jutunk” – nyilatkozta az alapító Sir Frank lánya.

F1: Barcelonáig béna lehet a Williams 1

Mivel a csapatok többségével ellentétben a Williams a tavalyi modell csiszolgatása helyett teljesen áttervezte az autóját 2018-ra, a gyenge kezdés nem vet túl jó fényt a 2017 elején érkezett, az idei projektet már technikai főnökként irányító Paddy Lowe-ra, aki szerint nem szabad elhamarkodottan ítélni:

“Ausztrália sok szempontból eltérő futam, szóval talán jobb lesz még egy-két futam után megnézni, ki hol áll, ide értve bennünket is.”