A ferraris Sebastian Vettel 2017 után ismét meg tudta nyerni az évadnyitó futamot, megszerezve ezzel pályafutása 48. győzelmét és 100. dobogós helyezését. A dobogós interjúkat Mark Webber készítette.

Sebastian Vettel (1.)

„Remek versenyünk volt, szerencsénk volt a safety carral, de élvezetes volt. Jó volt a lelátókra kinézni a levezető körön. A rajtnál bíztam benne, hogy előrébb jöhetek, de ez nem jött össze, maradtam a harmadik helyen, aztán az első etap végén kicsit leszakadtam Lewisról és Kimiről. A sárga oldalfalú, lágy gumikon jobban éreztem magam a második etapban. Imádkoztam egy biztonsági autóért. Utána megláttam, hogy megállt egy autó a négyes kanyarban, de nem történt semmi, majd mintha egy Haas megállt volna a kettes kanyarban, és noha a verseny meg volt fagyva egy kicsit, tudtam, hogy még jönnöm kell a bokszba és szoros lesz Lewis ellen a csata. Nagy nyomást helyezett rám az etap elején, de az utolsó öt kört már élvezni tudtam.”

„Szerencsénk volt ma, Lewis tegnap hatalmas kört futott, megérdemelte a pole pozíciót, a futamot is irányítása alatt tartotta az elején. Aztán a szerencse nekünk kedvezett, újabb zászlót tűzhetünk ki Maranellóban. Még többet szeretnénk nyerni, nagy motivációt jelent így indítani a szezont.”

Lewis Hamilton (2.)

„Hihetetlen hétvége volt már a megérkezésemtől fogva, jó volt az autó teljesítménye egész hétvégén. Hatalmas gratuláció Sebastiannak és a Ferrarinak! Ma jobb munkát végeztek, még vissza kell ülnünk az íróasztalhoz. Nagy tempónk volt az időmérőn és a futamon nyomás alá tudtam helyezni Vettelt is, de még az extra DRS-sel is irtó nehéz előzni. A végén elvettem a gázt, hogy kíméljem a motort. Hatalmas köszönet a szurkolóknak, rengeteg brit zászlót látok, és köszönet Ausztráliának!”

Kimi Räikkönen (3.)

„A verseny rendben volt, most Seb volt a szerencsés, és a mi csapatunk. Azt gondolom, elég jó tempóm volt az egész versenyen. Nehéz volt előzni, megpróbáltam a kettes kanyarban, aztán inkább próbáltam a tempót tartani, de a biztonsági autó felülírt mindent. A végén a Red Bull frissebb gumikkal jött mögöttem, de megszereztem a harmadik helyet, elégedett lehetek az autómmal.”

A részletes futambeszámoló itt olvasható.