A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjon rossz viccel szólva béka nőtt a renault-s Carlos Sainz hasában, a spanyol pilóta hányingerrel küszködve csinálta végig a versenyt. A spanyoltól már a közvetítés alatt lehetett hallani rádióüzenetet a rosszullétről, utólag pedig elmesélte, mi is történt:

“Gond volt az itatóval, az első 10-15 körben végig spriccelte a vizet az arcomba, így túl sokat ittam. Amikor bejött a biztonsági autó, nagyon sok víz lötyögött a gyomromban ide-oda, a kanyarokban elég rosszul voltam. Próbáltam túlélni, célba is értem.”

“De nagyon rossz érzés volt. A nagy gyorsulási és lassulási terhelések miatt ott lötyögött a sok víz a hasamban, talán begörcsölt a gyomrom, vagy nem tudom, de nem volt jó.”

A spanyol a 8. helyről rajtolt, de a futam első felében egyszer hibázott a 9. kanyarban, egy helyet veszített Fernando Alonsóval szemben. A rosszullét miatt rontotta el a kanyart.

“Ha az ember nem érzi jól magát, nem képes a határon autózni, nincs meg a 100 százalék – ez történt ma. Szóval annak is örülök, hogy végül pontot szereztem, mert a biztonsági autós szakasz alatt volt olyan pillanat, amikor majdnem elhánytam magam. Nagyon küszködtem.”

Sainz végül a 10. helyen ért be, míg csapattársa, Nico Hülkenberg a 7. helyet hozta Melbourne-ben, a Renault tehát kettős pontszerzéssel kezdte az idényt.