A McLaren 2017-es szezonjáról szóló, az Amazon Prime-on megjelent sorozat után új széria készül a Forma-1 vezetősége és a Netflix között létrejött megállapodásnak köszönhetően.

A sorozat 10 epizódból fog állni, és a készítők szabad bejárást kaptak az F1 paddockjába. Az ígéretek szerint az eddigieknél közelebbről megismerhetjük a sportág kulcsszereplőinek munkáját és életét, legyen szó akár pilótákról, csapafőnökökről, vagy éppen az F1 vezetőiről, a Liberty Mediáról.

A film elkészítésében a Box-to-Box Films fog közreműködni, James Gay Rees vezetésével. A producer korábban már alkotott F1-es témában, hozzá köthető a Senna életéről szóló dokumentumfilm, emellett az Oscar-díjas Amy című film is, mely az elhunyt Amy Winehouse énekesnő életét mutatja be.

A csapatok örültek a bejelentésnek, emellett szponzoraik egy új felületen érhetnek el új nézőket. Bela Bajaria, a Netflix tartalomért felelős alelnöke is megszólalt az új sorozattal kapcsolatban: „A sportággal kötött partnerségünk erősíti azt a célkitűzésünket, hogy világvállalatokkal együttműködve első osztályú tartalmat állítsunk elő.”

„A Forma-1 éppen egy átalakuláson megy keresztül. Az eddigi motorsportvállalatból egy szórakoztatóipari márkává lép elő” – mondta Sean Bratches a marketingért felelős Liberty Media-vezető. „A sorozat a sportág eddig nem látott aspektusaira nyújt betekintést, mely elragadtatja a szurkolókat, és újakat csábít el” – zárta az amerikai szakember.