Ma lenne 58 éves a Forma-1 1994-ben elhunyt háromszoros világbajnoka, Ayrton Senna. Az egykori Toleman-, Lotus-, McLaren- és Williams-pilótát az F1-rajongók többsége igazi legendaként kezeli, amit a versenyző már az első Forma-1-es évében elkezdett megalapozni.

A brazil újonc a finoman szólva sem élcsapat Tolemannél mutatkozott be 1984-ben, ám az esős Monacói Nagydíjon mutatott szereplésével azonnal jelezte, hogy számolni kell vele. A vizes pályán az eredetileg 13. helyről kezdő Senna elképesztő vezetéssel zárkózott fel egy tucatnyi kör alatt a vezető Alain Prostra, majd meg is előzte őt. Amikor a 33. körben az eső miatt leintették a versenyt, a brazil azt hitte, győzött, ám a szabályok alapján a két körrel korábbi állást kellett figyelembe venni, így Senna pályafutása alatt hét helyett “csak” hat monacói futamgyőzelmet szerzett…

A monacói versenyen használt, Rory Byrne és Pat Symonds által tervezett Toleman TG184-2-est hamarosan (újra) elárverezik, a májusi aukción a Bonhams 750 ezer és 1 millió font közötti összegre számít (267-356 millió Ft). Májusban egy másik árverésen Senna egyik lotusos overallját is eladásra kínálják majd.