Bár a téli teszteken a Mercedes nem mutatta meg, mit is tud valójában a W09-es, a Red Bull-os Daniel Ricciardo úgy véli, 2018-ban egészen szoros lehet az élmezőny, a Ferrari és ők is ott lehetnek a bajnokcsapat nyakán:

“Ha csak az első három csapatot nézem, szerintem fél másodpercen belül vagyunk. Ez konzervatív becslés, de ha tényleg fél másodpercen belül van hat autó, akkor jól fest a helyzet” – mondta a hétvégi szezonnyitó előtt az ausztrál a Forma-1 hivatalos oldalának.

“Nem tudom, hol állunk a Ferrarihoz képest, de szerintem közel vagyunk egymáshoz. Azt viszont nem tudnám megmondani, hogy mi vagyunk gyorsabbak egytizeddel vagy ők. A Mercedes eléggé rejtegette a tesztelés során, hogy mit tud, szóval nem szeretnék semmit elkiabálni, de szerintem a végső tempót tekintve a Mercedes továbbra is a Ferrari és a Red Bull előtt jár. Azt viszont nem tudom, hogy mi közvetlenül mögöttük vagyunk, vagy a Ferrari mögött.”

A Red Bull az idei évre szakított korábbi gyakorlatával, az utolsó pillanatig tartó fejlesztgetés, csiszolgatás helyett korán lezárták a munkát és elsőként küldték pályára az új autót. Ricciardo szerint hasznukra vált az új megközelítés:

“Sokkal felkészültebben érkezünk most Melbourne-be, mint az elmúlt években, és ezt ki is kell használnunk. Ha mindkét autónkkal erős pontokat hozunk, mármint felérünk a dobogóra, az szerintem erős üzenet lesz a Mercedes és a Ferrari felé.”