A Red Bull pilótanevelő programjában az elmúlt bő egy évtizedben számos versenyző megfordult, de a Forma-1-ben igazán csak hárman értek el komoly sikereket, Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo és Max Verstappen.

Miután 2014 végén távozott a Toro Rossónak első és eddig egyetlen futamgyőzelmét szerző, majd a Red Bull Racing első diadalát is elérő, utána összesen négy világbajnoki címig jutó Vettel, az energiaital-gyártó előbb Ricciardót, majd 2015 őszétől Verstappent szemelte ki az utódként.

A még mindig csak 20 éves pilóta egy friss interjúban elismerte, hogy ő a Red Bull-os motorsportprogramot vezető Helmut Marko kiválasztottja:

“Én vagyok az új projektje. Velem szeretné megismételni a Vettel-sztorit, velem akar világbajnoki címeket nyerni” – mondta a német Auto Bildnek.

Verstappen az elmúlt három évben az agresszív, bevállalós stílusával lett sokak kedvence, de úgy érzi, hogy ha idén a világbajnoki címért küzdhet, visszafogottabb stílusban, a végső célra koncentrálva tudna vezetni:

“A világbajnoki küzdelem során kevesebbet kockáztatnék, ugyanis a második hely is közelebb visz a célhoz, mint a kiesés. Egyszerűen más a hozzáállás. Tavaly minden áron futamot akartam nyerni, mert nem volt mit veszítenem. De hiszem, hogy nagyon is tudom, hogyan válhatok világbajnokká.”

Hogy idén sikerülhet-e ez, és egyáltalán, vajon megdönti-e majd Vettel rekordját, aki 23 éves és 98 napos korában szerezte meg első címét?

“Az idei évtől a tavalyinál nagyobb kiszámíthatóságot várok. Sokkal kevesebb meghibásodást. Futamgyőzelmeket, ha lehetséges, és az első pole sem lenne rossz.”

“Tudom, hogy Sebastian számára fontosak a rekordok, és persze nem lenne rossz, de engem annyira nem izgat a dolog. A fő, hogy egy napon világbajnok legyek.”