A McLaren 2017 végén, három év szenvedés után ejtette a Hondát, az idei évtől új motorpartnerrel, a Renault-val próbálnak visszakapaszkodni az élmezőnybe, ugyanakkor a téli tesztelés nyögvenyelősen ment, míg például az immár a Toro Rossóval dolgozó japánok remekeltek.

Fernando Alonsót a spanyol Onda Cero rádióban kérdezték a 2018-as kilátásokról.

“Szerintem semmi okom a borúlátásra. A McLaren a Forma-1 történetének második legjobb csapata, a Renault pedig minden idők egyik legjobb motorgyártója, buzog bennünk a tettvágy. Nem látom, miért ne alakulnának jól a dolgok.”

A McLaren az autóbemutató idején a dobogós helyezéseket, az esetleges futamgyőzelmeket is pedzegette, de a tesztek alapján ettől azért még messze lesznek idén.

“Nem változtak annyit a dolgok a terveink bemutatása óta. Szeretnénk javítani az elmúlt három évhez képest, szeretnénk a lehető legközelebb kerülni a három élcsapathoz. Ezen dolgozunk.”

“A McLaren a kilencedik helyről a közelükbe ugorhat. Amikor Renault-motorra váltottunk, mind egyetértettünk abban, hogy lehetőleg minden hétvégén az első háromhoz közel, a top4-top5-ben kellene végeznünk, minden alkalommal a Q3-ba kell jutnunk, és a dobogóért kell küzdenünk, ha lehetőség adódik rá” – magyarázta a kétszeres világbajnok.

Alonso: Semmi okunk a pesszimizmusra 1

Alonsót a Honda “megtáltosodása” sem zavarja:

“Semmi bajom a Hondával, eszembe sem jutott, hogy miattuk kiszálljak. De majd meglátjuk, hogyan teljesítenek Ausztráliában. Jól ment nekik a téli tesztelés, és ha ott lesznek az első ötben, kalapot emelek. De nem hiszem, hogy így lesz. Szerintem az utolsó három-négy helyen lesznek, a McLarennél pedig az első öt-hat helyre készülünk. Elégedettek vagyunk a renault-s váltással, négy másodpercet javultunk tavalyhoz képest.”

Ami a világbajnokságot illeti, így jósolt a spanyol: “Úgy tűnik, a Mercedes totális uralomra készül. A rajtrács első három sorában ott van a szokásos hat autó, aztán pedig az lesz a kérdés, hogy McLaren, Haas, Renault vagy Force India? Az első lépés az, hogy azt a küzdelmet megnyerjük.”