A Red Bull tavaly ősszel egészen 2020 végéig lekötötte Max Verstappent, ám Daniel Ricciardo szerződése lejár. A csapat őt is szeretné megtartani, ám az ausztrál többször elmondta az elmúlt hónapokban, hogy alaposan meg fogja gondolni, hol szeretné eltölteni pályafutása várhatóan legjobb éveit, így nem akar kapkodni.

A Red Bull-lal való hosszabbítás mellett Ricciardónak a Mercedesnél és a Ferrarinál is lehet esélye, hiszen az előbbi csapatnál pillanatnyilag senki sincs lekötve 2019-re – bár Lewis Hamilton megtartása szinte garantált, az olasz alakulattól pedig Kimi Räikkönen vonulhat vissza (vonultathatják vissza) az idény végén.

A Red Bullnál jelezték, hogy megértik Ricciardót, azonban az is világos, hogy nem fognak örökké várni. Már határidő is van.

“Megegyeztünk vele a határidőről. Amint azt elérjük, megmondom, hogy igen vagy nem” – mondta az energiaital-gyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko a Sky Sportsnak a barcelonai teszten, amikor az ausztrállal való folytatásról kérdezték.

Ha Ricciardo a távozás mellett dönt, a Red Bull valószínűleg Carlos Sainzot ülteti a helyére, hiszen az elmúlt években a Toro Rossónál nevelt spanyolt 2018-ra csak kölcsönadták a Renault-nak, ha szükség van rá, visszahívhatják, ugyanakkor úgy tudni, ha nem élnek a lehetőséggel, Sainz végleg a franciáké lesz.