Barcelonában kedden délelőtt megkezdődött a második Forma-1-es téli előszezoni teszt. A spanyol pályán a múlt hetinél sokkal jobb körülmények várták a mezőnyt, ami eredményes munkára adott lehetőséget.

Már akinek, hiszen a McLaren lerobbanással kezdte a napot, Stoffel Vandoorne alatt előbb a bokszutca kijáratánál, majd nem sokkal később a célegyenes elején állt le az autó, kapcsolt le a Renault-motor. A csapat közlése szerint csak elektronikai problémáról volt szó, de a mindössze hét kör, az elúszott délelőtt fájdalmas veszteség.

Az élen a ferraris Sebastian Vettel zárt 1:20,396-os idővel – ez még egy másodperccel rosszabb, mint Lewis Hamilton múlt heti csúcsa – és 86 körrel. Ugyanennyit ment Valtteri Bottas a Mercedesszel, de a finn kéttizeddel elmaradt a négyszeres bajnok német legjobbjától. A betegeskedő Daniel Ricciardo helyére beugrott Max Verstappen volt a 3., hasonló futásteljesítménnyel.

Míg a McLaren ma úgy küszködött, mint egy éve a Hondával, a japánok erőforrása a Toro Rossóban kifogástalanul muzsikált, Pierre Gasly több mint 50 kört ment.

F1: Vettel az élen, vergődik a McLaren 1