A Forma-1 három jelenlegi élcsapata közül mindegyiknél nyitott a 2019-es felállás, hiszen a Mercedesnél Lewis Hamilton és Valtteri Bottas szerződése is kifut idén – az angol megtartása persze szinte biztos –, a Ferrarinál Kimi Räikkönen, a Red Bullnál pedig Daniel Ricciardo van hasonló helyzetben.

Az ausztrál nem titkolja, hogy alaposan megfontolja, maradjon-e a Red Bullnál vagy a másik két alakulatnál próbáljon helyet keresni magának, ugyanis pályafutása legjobb éveiről kell most döntenie.

“A tavalyi szezon vége óta nincs fejlemény ezen a téren, teljesen elszakadtam az F1-től a télen” – mondta Barcelonában szerdán. “De úgy vélem, április környékén elkezdhetjük a megbeszéléseket. Az első pár futam után, amiket remélhetőleg megnyerek, hogy sokkal jobb alkupozícióban is legyek!”

A Red Bull az idei szezonnak még a TAG Heuerre címkézett Renault-motorral fut neki, de a Toro Rosso idei szereplése és tapasztalatai alapján megfontolják, hogy 2019-re ők is a Hondára váltsanak. A Renault májusra akarja tudni, lesz-e további közös jövő, a motorkérdés pedig valószínűleg szempont lesz Ricciardo döntésében is.