A szerdai “téli szünet” után csütörtökön enyhébb és a nap közepéétől már száraz körülmények uralkodtak a barcelonai pályán, így a csapatok kettőzött erővel és sok esetben – Mercedes, Williams, Renault, McLaren, Alfa Romeo Sauber – két pilótával láttak neki a munkának az első teszthét zárónapján.

A tíz alakulat összesen 15 pilótát küldött pályára, és a többség igen komoly távot is futott, a Toro Rossó-s Pierre Gasly 147, Sebastian Vettel 120, a McLaren párosa pedig együtt 161 kört húzott le.

F1: Hamiltoné az utolsó tesztnap, bajban a Red Bull 1

A leggyorsabb a címvédő Mercedes címvédő pilótája, Lewis Hamilton volt aki a délutáni, száraz körülmények között 1:19,333-as kört teljesített a közepes gumikon, ezzel 184 ezreddel maradt el saját tavalyi pole-jától. A másodikként záró mclarenes Stoffel Vandoorne fél másodperccel volt lassabb, a ferraris Sebastian Vettelt 9 tizedes hátránnyal sorolták a 3. helyre. A williamses Szergej Szirotkin komoly lemaradását az magyarázza, hogy az orosz a mezőnyből egyedüliként csak esőgumin futott mért kört, később, szárazon már nem ment.

Érdemes megjegyezni, hogy természetesen a köridők jelentősége egyelőre nem túl nagy, a jövő heti eredmények mutatnak majd többet.

A nap nagy vesztese a Red Bull volt, az autó a teljes délelőttöt a garázsban töltötte, majd Max Verstappen összesen 35 kört ment, mielőtt a kavicságyban találta magát a 12-es kanyarban. A bokszutcába visszaszállított RB14-es később már nem járt a pályán.

A második téli teszt jövő kedden kezdődik Barcelonában.

F1: Hamiltoné az utolsó tesztnap, bajban a Red Bull 2