Szerdán megérkezett Barcelonába az előrejelzésekben megjósolt hó, a hideg idő miatt már az első két napon is nehéz tesztelés ma el sem indult (pontosabban a pályát nem nyitották meg, de hivatalosan zajlik a tesztnap). Bár a csapatok tudták, hogy így alakulhatnak a dolgok, a hét elején nem sikerült megegyezni a mai nap törléséről és áthelyezéséről, mostanra pedig úgy tűnik, pótlásról sem lesz szó.

Az elnapolást eleve nehezítette, hogy péntekre a Williams, szombatra a Ferrari bérelte ki a barcelonai pályát filmezésre, amihez ragaszkodtak is, így a vasárnap vagy a jövő hétfő lehetett volna alternatíva, de a logisztikai nehézségek – a lefoglalt repülőjegyek és szállások – az ilyen döntéshez a szabályok alapján mind a 10 csapat egyetértése szükséges, ez pedig nem volt meg, a Motorsport.com szerint több alakulat is nemet mondott.

Ha a csapatok részéről meg is lenne az egyetértés, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) még mindig elkaszálhatná a dolgot, ugyanis a szabályok azt is kimondják, egyetlen teszt sem tarthat tovább négy egymást követő napnál, márpedig a következő, második négynapos barcelonai teszt jövő kedden indul, a hétfői plusznappal pedig ötösre nőne a sorozat.