A Forma-1-ben 2014-ben bemutatkozott Orosz Nagydíj eddig finoman szólva sem produkált izgalmas futamokat, tavaly egyenesen Szocsi jelentette a mélypontot, ugyanis a versenyen egyetlen előzés – pontosabban kikerülés – történt.

Az ok kettős: az eggyel ezelőtti téli olimpia helyszínén megrajzolt nyomvonal sem az igazi, a túl sima, a gumikat egyáltalán nem terhelő aszfalt miatt pedig mindenki ugyanolyan egykiállásos stratégiát képes vinni.

A verseny szervezését az idei évtől átvett cég, a Roszgonkij mérlegeli a lehetséges változtatásokat.

“A nézők is tudják, hogy a vonalvezetés miatt a szocsi pályán kicsit kevés az előzés. Ezért is dolgozunk szoros együttműködésben Charlie Whitinggal, az FIA-val és az FOM-mel. Kisebb műszaki módosításokkal szeretnénk változtatni a helyzeten. Ezek nem feltétlenül látszanak majd a lelátókról vagy a tévében, de bízunk benne, hogy a változtatások javítják majd a futamok sportértékét, több lesz tőlük az előzés. Elméletben bármiről lehet szó a kanyarok szűkítésén vagy szélesebbé tételén keresztül az újraaszfaltozásig, ami változtatna a gumik viselkedésén” – idézte a főszervező Alekszej Tyitovot a Motorsport.com.

A kérdésre, hogy mikorra várhatók a változtatások, így felelt: “Nem hiszem, hogy 2018-ra, de vizsgáljuk az ötleteket, gondolkodunk, hogyan lehetne javítani a helyzeten.”