A Forma-1-ben manapság gyakorlatilag lehetetlen versenyzőként érvényesülni hozott pénz nélkül, a szponzorok, a topcsapatokon kívül mindenütt számít, milyen szponzor, támogató áll a pilóta mögött.

Ezzel együtt az egykor szebb napokat is látott Williamsnél 2018-ra már mintha csak ez lenne a szempont, hiszen a 19 éves milliárdoscsemete Lance Stroll mellé az idei évre egy szintén komoly pénzeket hozó újoncot, az orosz Szergej Szirotkint ültették.

A csapat 2018-as autójának csütörtök esti bemutatóján az alkulatot de facto vezető Claire Williams ugyanakkor visszautasította, hogy egyszerű fizetős pilótáknak bélyegezzék a versenyzőiket:

“A döntéshozatalunk sokkal összetettebb annál, mint hogy csak azért ültessünk az autóba valakit, mert pénze van. A Forma-1-ben egyáltalán nem újdonság, hogy a pilóták pénzt hoznak magukkal, hála az égnek, hogy így van! Szerintem hihetetlenül együgyű olyasmit kijelenteni, hogy valaki egyszerűen csak fizetős pilóta. Nagyon jó dolog, ha egy versenyzőnek vannak partnerei, jó a csapatnak és jó a pilótának is. Az F1 drága sport” – magyarázta.

“Csakis tehetséges versenyzőket ültetünk az autóinkba. Az F1 veszélyes üzem, csak azért nem alkalmazunk valakit, mert van pénze” – tette hozzá.