Tavaly év végén röppent fel, tegnap pedig hivatalosan is bejelentették, hogy a 2018-as idénytől a Forma-1-ben nem alkalmaznak grid girlöket, azaz a rajtrácson és a dobogós ceremóniánál szereplő modelleket-hoszteszeket.

Egy, a a motorsportban 2015 óta dolgozó, a tavalyi Brit Nagydíjon is szereplő grid girl, Charlotte Gash szerint rossz döntést hoztak az F1 vezetői:

“Az F1-ben inkább juthattak volna arra, hogy a grid girlók mellett grid boyok (férfiak) is legyenek, hátha ez járható út. Most hirtelen egy csomó lánynak oda a munkája világszerte. Minden versenyhétvégén körülbelül 50 lány dolgozik, szóval kiszámolható, hányan vesztették el a munkájukat” – idézte a Talksport.com.

“Évtizedekkel ezelőtt a grid girlök valóban villantós ruhákban, bikinikben pózoltak, a versenyzők pedig talán tényleg trófeákként tekintettek rájuk, de mára nyoma sincs ennek a hozzáállásnak. A grid girlöket illető vélemény elavultabb, mint maga az intézmény.”

A 23 éves hölgy tavaly ott volt a dobogón, amikor Lewis Hamilton a hazai közönség előtt ünnepelhette győzelmét.

“Silverstone-ben egészen földöntúli élményt éltem meg. Az ilyesmiről csak álmodhat az ember. Ott lenni a dobogón Hamiltonnal, látni, ahogy ünnepel, ilyet soha többé nem tapasztalok már.”