Valtteri Bottas tavaly ilyenkor váratlanul került a Mercedeshez a 2016-os bajnokság megnyerése után meglepetésszerűen visszavonuló Nico Rosberg helyére, ám a szezon első felében úgy látszott, nagyon jó utódot talált a csapat a személyében. A finn a szezon második felére egy kicsit elveszett, küszködött a beállításokkal, és az időmérős jó formát sem tudta mindig versenyeredményre váltani, bár az idény legvégén még belehúzott.

“Úgy gondolom, egy kicsit hullámzó volt a teljesítményem tavaly. Volt sok jó pillanat, de sok csalódás is. A csapattársam, Lewis megnyerte a bajnoki címet, szóval az autónk megvolt hozzá, de megvert. Szóval sokat tanultam, ezért is várom az új szezont” – mondta Bottas, aki 2017-ben végül Hamilton és a ferraris Vettel mögött a 3. helyen zárt a bajnokságban.

“Azt hiszem, hogy a nehéz futamokból tanultam a legtöbbet. Úgy érzem, hogy az elmúlt idényben rájöttem, hogy sokat kell még dolgoznom, hogy jobb ember és jobb pilóta legyek, de épp ezért várom a jövőt!”

Bottas tavaly ősszel újabb egyéves szerződést kapott a Mercedesnél, ám a 2017-esnél valószínűleg jobb teljesítményre lesz szükség ahhoz, hogy tovább maradhasson, hiszen a pilótapiacon Daniel Ricciardo is megjelenik idén, és a Merci tavaly remeklő ifjonca, a jelenleg Force Indiá-s Esteban Ocon is képben lehet a gyári csapatnál.