A Mercedes neveltje, Pascal Wehrlein 2015-ben minden idők legfiatalabb DTM-bajnoka lett, 2016-ra pedig már a Forma-1-es gyári csapat tartalékosa lett, a Manornál pedig versenyzői ülést is szereztek neki. A német gyártó 2017-re a Sauberhez mentette át Wehrleint, az összeomlott kiscsapathoz, ám a Ferrari-kötődésű svájciaktól egy év után távoznia kellett.

A Mercedes motorsportfőnöke, Toto Wolff egy őszi interjúban azt mondta, nem foghatják örökké Wehrlein kezét, de úgy tűnik, azért mégsem ejtik a programjukból, még igyekeznek a hóna alá nyúlni.

“Pascal egyértelműen helyet érdemelne a Forma-1-ben, az egyik leggyorsabb versenyző. Pillanatnyilag egy kicsit rossz a helyzet az elérhető ülések tekintetében, de ezután is egyértelműen a csapatunk tagja marad. Az egyelőre nem világos, hogy az F1-en kívül részt vesz-e valamilyen más szériában jövőre, de az biztos, hogy a csapatunknál tovább alkalmazzuk” – magyarázta az osztrák az Autosportnak.

A Renault-főnök Cyril Abiteboul is hasonlóan nyilatkozott a napokban a tavaly a Szingapúri Nagydíj után Carlos Sainz kedvéért elküldött Jolyon Palmerről. Bár a 2015-ös GP2-bajnok két szezonja alatt nem mutatott sokat, a Renault karácsonyra is küldött neki ajándékot, most pedig igyekeznek neki segíteni.

“Úgy gondolom, most Jo és a családja kezében van a jövő. Igyekeztünk lehetőséget keresni neki, de erről nem szeretnék részleteket mondani, abban viszont biztos vagyok, hogy Jo és Jonathan (Palmer, az apa) is elismerné, hogy nagyon segítőkészek voltunk, mindent megtettünk, amit lehetett” – mondta Abiteboul.

Early Christmas present from my friends at Renault! Merci à tous et Joyeaux Noël! #jailapêche #gonebutnotforgotten

Jolyon Palmer (@jolyon_palmer) által megosztott bejegyzés, Dec 21., 2017, időpont: 10:15 (PST időzóna szerint)

“Az eddig megvizsgált lehetőségek nem jöttek be, de meglátjuk. A Renault-nak nagy családja van a motorsport világában, jó néhány tevékenységünk van, szóval meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Felmerült, hogy Palmer valamelyik Renault-kötődésű Forma-E-csapatnál kaphatna helyet, de mivel a széria idénye már javában folyik, ez nem könnyű. Abiteboul szerint az időzítés is gond volt ezen a téren.

“Meglátjuk. De minden tőlünk telhetőt megteszünk majd, hogy segítsünk Jolyonnak, mert őszintén hiszem, hogy helyet érdemelne egy világszintű sorozatban” – szögezte le a Renault-fejes.