A Ferrarinak két motorpartnere van a Forma-1-ben, a Sauber és a Haas. A svájci csapat idénre még szorosabbra fűzte az együttműködését az olaszokkal, a Ferrari- és Fiat-Chrysler-elnök Sergio Marchionne szándékainak beteljesítéseként Alfa Romeóként lép majd pályára (igaz, az olasz márka mindössze névadó szponzor, a maranellói erőforrást pedig nem is címkézik át).

A sauberes üzlet hivatalossá tétele után decemberben felröppent, hogy a Haasszal is hasonlóra készül Marchionne, akár az idei évre Maserati lehet az amerikai csapatból.

A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner az Autosporton a hétvégén megjelent interjúban azt mondta, hogy az Alfa Romeó-s ajánlattal őket nem keresték meg, de elvben nyitottak lennének valami ilyenre:

“Miért is ne? Bármikor készen állunk tárgyalni. Ha valakinek van valami elképzelése, természetesen érdekel minket a dolog. De hogy prioritás-e számunkra? Nem annyira” – mondta.

A 2016-ban bemutatkozott Haas első két évében jelentősebb szponzorok nélkül, gyakorlatilag az alapító-tulajdonos Gene Haas pénzéből működött, így Steiner nem is titkolja, hogy jól jönne néhány támogató:

“Ez viszont prioritás, de egyszerűen nehéz szponzort találni. Láthatjuk a többi csapatnál is, még a nagyok is küszködnek ezzel, számunkra, kiscsapatként pedig még nehezebb. És persze arra is vigyáznunk kell, hogy ne adjuk magunkat túl olcsón, mert onnan nincs visszaút. Ha egyszer olcsón adjuk magunkat, többé nem lehet jó üzletet kötni.”