Bár hivatalos bejelentés ezen a héten sem érkezett, legtöbben már tényként kezelik, hogy a Williams nem ad Forma-1-es visszatérési lehetőséget Robert Kubicának, a lengyel helyett az erős szponzori háttérrel rendelkező orosz Szergej Szirotkint ültetik majd a másik fizetős pilóta, Lance Stroll mellé 2018-ban.

Így tudja az egykori Renault-főnök Flavio Briatore is.

“Nagyon sajnálom, hogy Kubicának nem sikerült meggyőznie a Williamst” – mondta a héten a Speed Weeknek. “Mindent megpróbáltak, de az orosz hatalmas pénzt hoz. 20 millióról van szó, Kubica viszont csak 7-10 milliót tudott összeszedni. Igazán sajnálom.”

F1: Pénzre váltották a tündérmesét 1

Szergej Szirotkin

“Nagy sikersztori lett volna Robert visszatérése, furcsának találom, hogy az F1 vezetése nem segített be egy kicsit” – mondta Briatore, aki nemrég a Kubica menedzselésben részt vállaló Nico Rosbergtől tájékozódott a helyzetről.

Kubica ugyanakkor valószínűleg nem egyszerűen a pénz miatt maradt le a lehetőségről, az abu-dzabi teszten ugyanis Szirotkin a gumikülönbségeket figyelembe véve ugyanolyan gyors vagy még gyorsabb volt, mint a lengyel, és a tetejébe két-háromszor annyit is tud vinni.

A Williams 1997-es világbajnoka, a csapatot régóta élesen kritizáló Jacques Villeneuve ugyanakkor nehezen nyeli le, hogy a grove-iaknál a pénz lett az első: “A csapat már eladta a lelkét Lawrence Stroll milliárdjaiért, őt pedig csak a fiacskája érdekli” – mondta, amikor a Kubica és Szirotkin közti választásról kérdezték.

F1: Pénzre váltották a tündérmesét 2