Ahogy arról már a Vezess is beszámolt, a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda 2017-tel lezárta a német RTL-nél vitt munkáját, befejezte a szakkommentátorkodást. Mostanra a háromszoros bajnok legenda utódja is megvan, 2018-tól a 2016-os világbajnok Nico Rosberget láthatják majd a német nézők Lauda helyén, bár a szerződést még nem írták alá.

“Már megegyeztünk. Édesapám (Keke, 1982-es világbajnok) volt Niki elődje az RTL-nél, szóval gyakorlatilag továbbviszem a családi hagyományt” – mondta az idén a brit Sky Sportsnál egy hétvégét már eltöltő Rosberg a német Bildnek.

A volt Mercedes-versenyző mellett az RTL-nél szintén munkába áll az egykori Toyota- és Virgin-pilóta, DTM-versenyző Timo Glock is.

Míg az RTL nemrég sikeresen hosszabbított szerződést az F1-gyel, Olaszországban vége a szabadon elérhető közvetítéseknek, miután a RAI-nak nem jött össze ugyanez. Az olasz nézők 2018-tól már csak a fizetős Skyon nézhetik a száguldó cirkuszt.

A változás minden bizonnyal a nézőszám drasztikus csökkenéséhez vezet majd, így történt ez Franciaországban is.

“Franciaországban annak idején 8 millióan nézték az F1-et a TF1-ön, de ma már kevesebb mint 750 ezer nézője van a fizetős Canal Plus-n. Jól látszik, mi történik, ha fizetős tévére viszünk mindent” – magyarázta a négyszeres világbajnok Alain Prost.