A Mercedes tavaly ilyenkor komoly bajban volt, hiszen a világbajnoki címet megnyerő, 2018-ig igazolt Nico Rosberg pár nappal a szezonzáró után bejelentette visszavonulását, utódot kellett találni a helyére. A csapat végül a Williamstől csábította át Valtteri Bottast, aki idén négy pole-t, három futamgyőzelmet hozott nekik, a világbajnokságot a 3. helyen zárta Lewis Hamilton és a ferraris Sebastian Vettel mögött.

“Ez volt a helyes döntés, ugyanis Bottas volt az egyetlen megszerezhető csúcspilóta. Lewis is új erőre kapott. Hogy ez Nico távozásának volt-e köszönhető, nem tudom, de Hamilton szinte érinthetetlen szintre lépett. Szinte egyáltalán nem hibázott, és a szezon első felében is hihetetlen futamokat teljesített, amikor az autó nem volt könnyen vezethető” – mondta a csapat elnöke, Niki Lauda.

“Bottas is tette a dolgát, és Lewist is motiválta. Egy kicsit jobban is teljesíthetett volna, de a Mercedest eleinte nagyon nehéz volt vezetni, nem volt könnyű helyzetben” – tette hozzá.

Bottas mellett azért tavaly télen és az idei év során is felmerült Max Verstappen neve a Mercedesszel kapcsolatban, mielőtt aztán a Red Bull ősszel váratlanul egészen 2020-ig lekötötte a holland tehetséget.

“Az az igazság, hogy sosem tettünk ajánlatot Verstappennek. Nagyon jóban vagyok a Red Bull motorsportfőnökével, Helmut Markóval, együtt utazunk meg ilyesmik. Ha azt érzi, hogy valakit el akarnak venni tőle, azonnal szerződéskötéssel reagál. Épp ma beszéltem vele erről, mondtam neki, hogy sok pénzt spórolhattak volna, ugyanis mi sosem tárgyaltunk Verstappennel, még a pénzről sem.”