Nagy a vita arról, hogy valóban szükséges-e négyről háromra csökkenteni az egy évben felhasználható motorok számát a Forma-1-ben, Jean Todt FIA-elnöknek azonban van egy döntő érve az ügyben.

“Így is túl megbízhatóak az F1-es élcsapatok. Ott van például Lewis Hamilton: nem követ el hibákat, de elképesztően erős autó is van alatta. Ez a teljesítményre és a megbízhatóságra egyaránt vonatkozik” – mondta Todt.

“Még ha a Mercedes nem is volt mindig a leggyorsabb, Lewis húsz versenyből húsz alkalommal szerzett pontot. Az autók túl megbízhatóak.”

Sokak szerint a Ferrari éppen rosszabb megbízhatósága miatt veszítette el a vb-címet, Todt azonban nem ért teljesen egyet. “A Ferrari is nagyon meggyőző volt. Kitartok amellett, amit mondtam: a Mercedes és a Ferrari túl megbízható volt.”

“Ez pénzbe kerül. Tesztek, szimulátorok, ez túl sok. Nincs szükségünk ezekre ahhoz, hogy jó legyen a sport. Valójában éppen az ellenkezőjére lenne szükségünk.”

“A jelenlegi motorok túl drágák, túl bonyolultak és túl csendesek. De építhetünk rájuk, tárgyalunk a továbbfejlesztésükről a gyártókkal. A folyamat még nem zárult le” – jelezte Todt, hogy még nem véglegesek a 2021-es motorszabályok.