A Williams továbbra sem jelentette be, hogy kit is ültetnek Felipe Massa helyére 2018-ra. Lance Stroll csapattársának szerepére elsősorban az F1-es visszatérésért hajtó Robert Kubica és az abu-dzabi gumiteszten váratlanul képbe került orosz ifjonc, Szergej Szirotkin az esélyes.

Mivel Szirotkin a teszten tempóban jobb volt Kubicánál, ráadásul állítólag évi 15 millió dolláros/fontos/eurós – ahány forrás, annyi pénznem – szponzori csomaggal is rendelkezik, a héten már arról szóltak a hírek, hogy a 33 éves lengyel nincs versenyben, az orosz pilótát pénteken, azaz ma be is jelenthetik.

Ez eddig nem történt meg, Kubica édesapja, Artur Kubica a Sportowe Fakty című lapnak arról beszélt, hogy továbbra sem dőlt el semmi.

“Továbbra is küzdünk érte, hogy Robertet beültessük a Williamsbe. Bízunk benne, hogy számunkra kedvező döntés születik. Ha karácsonyig nem lesz döntés, az is csak azt mutatja, hogy a Williamsnek még idő kell a mérlegeléshez. Igyekszünk a megfelelő lépésekkel meggyőzni őket” magyarázta.

F1: Kubica még küzd a Williams-ülésért 1

Szirotkin majdnem kétszer annyi pénzt vinne a csapathoz

A kérdésre, hogy ez szponzori pénzeket jelent-e, Kubica papa így felelt:

“Természetesen arról van szó, hogy mit tud a pilóta a csapatnak adni. Néha a tehetség, a tapasztalat és a versenyzőben rejlő potenciál a döntő, máskor csak a pénz számít” – mondta erre.

Kubica állítólag 8 milliós összeget tud ajánlani a Williamsnek, ami, ha hihetünk a csapattól idén távozott Felipe Massának, nem lesz elég:

“A csapat pénzügyi vonalon gondolkodik, Kubica esetében is, szóval nem lep meg (ha Szirotkint választják). De nem tudom, mi lesz, már nem követem a csapat ügyeit. Nekem már más jár a fejemben, az foglalkoztat, mit fogok csinálni ezután, és az nem az F1.”