Bár egy darabig úgy tűnt, hogy a 2011-es ralibalesete után az F1-ből kipottyant Robert Kubica tündérmesét írhat a hét év távollét utáni visszatérésével, az elmúlt napok hírei alapján a 33 éves lengyel pilóta mégsem kap lehetőséget a Williamsnél.

A favorit az abu-dzabi gumiteszten Kubicával párhuzamosan kipróbált korábbi Renault-tartalékos Szergej Szirotkin lett, a 22 éves orosz pilóta mellett a kora, a tempója és a pletykák szerint évi 15 millió dolláros (vagy fontos) szponzori csomagja szól – ezek alapján nem meglepő, hogy immár az orosz TASZSZ hírügynökség tudósít arról, hogy a Williams pénteken közli majd, kit választott.

“Minden orosz motorsportrajongó azt reméli, hogy hamarosan bejelentik Szirotkint a Williamsnél. Tudomásom szerint jól haladnak a tárgyalások, Szergej menedzsmentje és az SMP Racing (orosz motorsportos cég) keményen dolgozik az ügyön” – mondta az orosz autósport-szövetség főnöke, Igor Jermilin.

Úgy tudni, a Williams második, amolyan pótjelöltje sem Kubica, hanem a Red Bulltól elküldött Danyiil Kvjat lehet.

“Ideális esetben mindkét oroszt szeretném a Williamsnél látni, de sajnos ez nem reális. Mindenesetre mindketten megérdemelnék a Williams, vagy bármelyik csapat versenyzői ülését” – tette hozzá Jermilin.