Miután az Abu-dzabi Nagydíjat követő kétnapos gumiteszten az állandó versenyző Lance Stroll és a Forma-1-es visszatérésre hajtó Robert Kubica mellett a Williams meglepetésre Szergej Szirotkint is pályára küldte – és az orosz ifjonc a gumikeverékek különbségeivel korrigálva gyorsabb is volt a lengyelnél –, ráadásul a teszt után gyakorlatilag semmi pozitív dolgot nem mondtak Kubicáról, egyre gyanúsabbá vált, hogy nem fognak neki szerződést adni 2018-ra.

A hét kezdete óta egyre több sajtóorgánum tudósít arról, hogy Kubica esélyei elszálltak, a 33 éves lengyel már nincs versenyben Felipe Massa megüresedett helyéért, a jó tempó és a fiatalság mellett évi 15 millió dolláros (fontos? – a hírek ellentmondóak) szponzori csomagot is felmutatni tudó Szirotkin lehet a befutó, ha pedig mégsem ő kapja az ülést, egy másik orosz, a pénzügyileg szintén erős Danyiil Kvjat lehet a jövő évi versenyző.

A Williams tartja magát az eddigi álláspontjához, semmi, de semmi konkrétumot nem árulnak el.

“Pillanatnyilag nem áll szándékunkban nyilatkozni a versenyzőket illetően” – mondta a szóvivő a GPUpdate.net megkeresésére.