Természetesen a rádióbeszélgetések szerkesztése, válogatása is belejátszik, de kellő mennyiségű és “minőségű” alapanyag nélkül biztosan nem Romain Grosjeanról alakult volna ki a Forma-1 leghisztisebb versenyzőjének képe az elmúlt két évben, márpedig pillanatnyilag ő látszik annak.

A francia pilóta a 2017-es szezon végére már a csapatát is a határig juttatta, az Amerikai Nagydíj utolsó köreiben előadott hisztijére egy velős “fogd be” volt a válasz a rádión. A Haas főnöke, Günther Steiner csak reméli, hogy a 31 éves Grosjean szépen, lassan képes lesz jobban uralkodni magán:

“Austinban már kezdett elegünk lenni belőle. Mondtam, hogy halljuk, de ha folyamatosan beszél, mi nem tudunk beszélni hozzá. Ha állandóan te rádiózol, akkor hogy tudjuk megmondani, mi a teendő? Szóval valakinek le kellett állítania – általában nekem jut a feladat” – idézte fel Steiner.

“Kicsit kevésbé hisztis már, de pontos statisztikám nincs. Úgy gondolom, idénre lehiggadt egy kicsit, rájött, hogy annak semmi haszna. Nem arról van szó, hogy rossz vagy jó, egyszerűen nincs haszna. Szóval mi értelme kiborulni a konstruktív munka helyett? Még mindig vannak kifakadásai, de általában már rövidebbek. Nem olyanok, mint Austinban, amikor tényleg rossz napunk volt” – magyarázta a csapatfőnök, aki alapvetően már feladta, hogy megváltoztassa Grosjean viselkedését.

“Ha elemezném, akkor sem tudok rajta változtatni. Néha beszélünk erről, de nem azért, hogy változtassunk rajta, hanem arról, hogy szerinte mi segítene neki. Higgadtabb már, de vannak még raplijai. Ezen én nem fogok változtatni.”