Sokan, köztük a Red Bull-csapatfőnök Christian Horner is hatalmas őrültségnek tartják az ötletet, valóban joggal lehet tartani attól, hogy rajtbüntetések tömegei lesznek jövőre.

Az F1-es stratégiai munkacsoportban szavaztak ugyan a kérdésről a csapatok, de a Ferrari elutasította a változtatási javaslatot arra hivatkozva, hogy már jelentős összeget költött az új szabályokhoz való igazodásra.

Jean Todt FIA-elnök kicsit unja már a témát. “Ez egy olyan kérdés, amelyben már döntés született” – mondta Todt. “Nem is most, hanem évekkel ezelőtt.”

“Voltak megbeszéléseink a csapatokkal, felmerült, hogy térjünk vissza a négy motorhoz, de ehhez százszázalékos támogatásra lett volna szükség. Ez pedig nem volt meg, úgyhogy három motor lesz jövőre.”

“Nem érzem egyébként úgy, hogy ebben az ügyben könnyű lenne megtalálni a jó megoldást. Ha nem teszünk semmit, csak tovább drágulnak a motorok, ami a kiscsapatok számára kellemetlen.”

“Rengeteg rajtbüntetés lesz jövőre, sokan utálnák, ha ezen dőlne el a bajnokság. 21 versenyre három motor – ez tényleg őrület. De Sergio (Marchionne Ferrari-elnök) nemet mondott, úgyhogy nincs több esély” – fűzte hozzá Horner.