Mivel az F1-ben 2016-ban bemutatkozott Haas-csapat szoros együttműködést folytat a Ferrarival, az alakulat időről-időre “kénytelen” a maranellóiak valamelyik neveltjét is az autójába ültetni.

A Haasnál tavaly Charles Leclerc vezetett négy szabadedzésen, míg idén Antonio Giovinazzi kapott hét ilyen lehetőséget a szezon második felében. A csapatfőnök, Günther Steiner most elárulta, hogy terhes volt számukra a dolog.

“Nem hiszem, hogy hasznunkra vált a dolog, sem a csapatnak, sem a versenyzőinknek. Nem tudom, mennyire volt negatív hatása, de biztosan nem volt pozitív. Meglátjuk, mi lesz jövőre, egyelőre még nem volt szó erről” – nyilatkozta a dán Ekstra Bladetnek.

Míg a Ferrari 2018-ra Leclerc-t beültette az Alfa Romeo Sauberbe, a svájci csapatnál idén az első két futamon beugró Giovinazzinak végül csak hat szabadedzéses alkalmat tudtak elintézni a jövő évre. Őt eredetileg a Haasnak szánták, de elutasították a kérést:

“Megkérdezték (hogy jöhet-e versenyzőnek), persze a kérdés nem kerül semmibe. Nem gyakoroltak ránk nyomást. Gyorsan egyértelművé tettük, hogy megvannak a versenyzőink a jövő évre, szóval sima ügy volt” – mondta erről Steiner.