Az egykor italgyáraival és légitársaságával gazdaggá és híressé vált Vijay Mallya ma már messze nem olyan gazdag, viszont annál hírhedtebb hazájában, hiszen birodalma nagyjából összeomlott, az indiai üzletember pedig a gyanú szerint komoly pénzügyi visszaéléseket követett el menet közben.

Miután útlevelét bevonták, Mallya két éve az Egyesült Királyságban bujkál, ám India szeretné elérni a kiadatását, hogy otthon bíróság elé állíthassák. A kiadatási ügy jelenleg a bírósági szakaszban jár Londonban, az üzletember pedig azzal igyekszik meggyőzni a bírót, hogy Indiában veszélybe kerülne az élete, írja a Times of India.

Mallya jogi képviselői egy júniusi börtönhalállal példálózva azt mondják, az üzletemberre kínzás várhat otthon, joggal féltheti az életét is.

Úgy tűnik, az egykori milliárdos szénája nem áll olyan jól, legalábbis a lap által megszólaltatott tisztviselő szavai alapján: “A brit bíróság tekintetbe veszi majd az indiai kormány garanciáját, miszerint Vijay Mallya biztonságban lesz a mumbai Arthur Road börtönben.”

Ironikus, hogy míg Mallya élete legnehezebb szakaszában jár, Forma-1-es csapata, a Force India szárnyal: a silverstone-i alakulat 2016 után idén is a konstruktőri 4. helyet szerezte meg a három nagycsapat mögött, méghozzá sokkal nagyobb előnnyel, mint az előző szezonban.