A 2016-os világbajnokságot megnyerő Nico Rosberg a siker után néhány nappal bejelentette a Forma-1-ből való visszavonulását, így a Mercedes 2017-re az addigi a Williamsnél versenyző Valtteri Bottast ültette Lewis Hamilton mellé.

Bottas a szezon során hullámzóan teljesített, szerzett négy pole-t és három futamgyőzelmet, ugyanakkor voltak igen szétesett hétvégéi is, de a csapat 2018-ra hosszabbított vele.

A finn által megnyert szezonzárót követően a Mercedes-anyacég Daimler vezére, Dieter Zetsche elégedettségét fejezte ki a jelenlegi páros kapcsán, Bottast megfelelőnek tartja.

“Bizonyítottuk, hogy képesek vagyunk két erős pilótát kezelni és emellett szórakozást is nyújtani a tévénézőknek. Mindent megnyertünk idén, amit megnyerhettünk, szóval végtelenül elégedett vagyok a versenyzőinkkel” – magyarázta Zetsche a német Skynak.

“Megnyertük a konstruktőri világbajnokságot, ami csakis két erős pilótával lehetséges. Hogy az egyik egy-két tizeddel lassabb, mint a másik, vagy az egyiküknek több pole-ja van, már csak részletkérdés” – tette hozzá.

Lewis Hamilton idén megszerezte pályafutása negyedik, harmadik mercedeses bajnoki címét, míg Bottas a 3. lett az egyéniben, 58 ponttal csapattársa, és 12-vel a ferraris Sebastian Vettel mögött.