Nico Rosberg a 2016-os világbajnoki címe megnyerése után váratlanul úgy döntött, hogy azonnali hatállyal befejezi Forma-1-es pályafutását, a német ezt azóta sem bánta meg.

Mivel ő egyszer már átment ezen, talán jelzésértékű, hogy mit mond másokról – márpedig Rosberg szerint vannak arra utaló jelek, hogy lassan Lewis Hamiltonnak is elege lesz a sportból.

“Lewis az idén már utalt arra, hogy nem akar annyi időt eltölteni utazgatással. Ő nem mondana ilyesmit, ha tényleg nem foglalkoztatná ez a gondolat – legalább egy kicsit” – mondta Rosberg.

Ugyanakkor a Mercedes szeretné minél tovább a soraiban tudni Hamiltont, már elkezdődtek a 2018 utáni időszakról szóló tárgyalások. Na, nem mintha ezek bármit is jelentenének, hiszen Rosberg is érvényes szerződéssel köszönt el.

“Lewis fontos része a csapatnak, szóval nagyon reméljük, hogy még sokáig velünk marad” – fogalmazott Toto Wolff csapatfőnök.

Rosberg a nap folyamán reagált a nemzetközi sajtóban megjelentekre, a Twitteren tisztázta, hogy kiforgatták a szavait. “Emberek, ez a cím egy baromság. Honnan is tudnám, hogy Lewis meddig akar versenyezni?! Még jó néhány bajnoki címet nyerhet.”