Felipe Massa tizedik pozícióban zárta a 2017-es Forma-1-es Abu-dzabi Nagydíjat, melyet tényleg az utolsónak szán a brazil. Miután tavaly Monzában bejelentette, hogy 2016 végén abbahagyja a versenyzést, Nico Rosberg váratlan visszavonulásának köszönhetően a Williams igényt tartott a szolgálataira az újonc Lance Stroll mellett.

Célba érkezését követően örömautózott egyet a brazil, egy kis gumiégetéssel szórakoztatta önmagát és a közönséget. „Élvezetes volt az elmúlt 16 év amit itt töltöttem. Szerencsés vagyok, hogy mindezt megélhettem – nagy csapatok ellen versenyezhettem, a világ legjobb pilótái ellen.”

„Köszönöm mindenkinek aki követett, támogatott ez idő alatt, a családomnak – nagyon szerencsés vagyok, hogy ezt megadta számomra az élet” – mondta Massa.

Csakúgy, mint Brazíliában, ezúttal is Fernando Alonso ellen vívott nagy csatát a veterán. „Azt kell hogy mondjam, jó verseny volt, az elejétől a végéig harcban voltam.”

Massa búcsút intett az F1-nek 1Rob Smedley, Massa mérnöke és jó barátja szerint ez a legjobb pillanat, hogy elhagyja a brazil a sorozatot. „Egyértelműen itt az idő. Az autó közel sincs ahhoz, ahol lennie kellene, de ő még mindig a maximumot nyújtja az a volánnál. Nem hiszem, hogy több pontot szerezhettünk volna ezzel a kocsival.”

„Szerencsétlen volt, nyerhetett volna Azerbajdzsánban” – utalt Smedley arra, hogy a brazil felfüggesztéshiba miatt esett ki a későbbi győztes Daniel Ricciardo elől Bakuban.

„Hétvégéről hétvégére számíthattunk rá. Olyan pilóta ő, akit szeret a csapata, az egész paddock, és még mindig mindent belead… jobb időben nem lehet abbahagyni” – zárta Smedley gondolatait Masssáról.