A Forma-1-et a V6-os hibrid turbók bevezetése óta támadják amiatt, hogy semmilyen akusztikus élményt nem ad a sport. A Liberty Media próbál változtatni ezen, legalábbis a közvetítésekben próbálják felhangosítani az autókat.

A kísérletben egy dán cég, a DPA Microphones segít, amely olyan mikrofont fejlesztett ki, amely extrém hőhatásoknak (120 Celsius-fok) is képes ellenállni. Austin óta kísérleteznek azzal, hogy a különleges mikrofont hol érdemes elhelyezni: ott túlságosan zümmögőnek tűntek az autók, míg Brazíliában messzebb került a mikrofon a kipufogótól, így túl halk lett a végeredmény.

Az aktuális verziót a pénteki szabadedzéseken Sergio Perez Force Indiáján tesztelik, ha az eredmények jók lesznek, jöhet a folytatás.

Az alig százgrammos mikrofont most 15 centire helyezik el a kipufogótól. A csapatokat egyébként arra kérték, hogy hőérzékeny matricákkal ragasztgassák körbe a kipufogó környékét, így próbálják megtalálni azokat a további helyeket, ahol a hanghatás még elég izgalmas, de nem túl forró a karosszéria.