Az új turbós hibridkorszak 2014-es kezdete óta az idei volt az első szezon, amikor a Mercedesnek kihívója akadt, a Ferrari meglepően versenyképesen kezdte a szezont, az egyéni bajnokságban sokáig Sebastian Vettel vezetett. A Ferrari németje végül a katasztrofális ázsiai fordulók után hátrányba került, a Mercedes és Lewis Hamilton is behúzta negyedik világbajnoki címét, de Vettel így is bizakodó a jövő évet illetően.

“Nos, ha a jövő évre is hasonló előrelépést produkálunk – és félre ne értsenek, viccelni próbálok, csak a németeknek annyira nem fekszik a viccelődés – akkor gyerekjáték lesz a jövő év” – mondta Abu-Dzabiban a szezonzáró előtti versenyzői sajtótájékoztatón.

“Tulajdonképpen azt akarom mondani ezzel, hogy az idei előrelépés hihetetlen volt. Kiemelkedő volt, hogy versenyképes autóval kezdtünk és aztán mind a kasztnit, mind a motort képesek voltunk fejleszteni.”

“Az idény nagy részében szoros volt a verseny, csak akkor nem, amikor igazán számított. De levontuk a tanulságokat, megtanultuk a leckéket, és ez hasznunkra válik majd jövőre. Nagyon fel vagyunk pörögve. Fájdalmas volt a kudarc, de pozitívum volt, hogy jó versenyeket várhattunk idén, alig várjuk a jövő évet!”