A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) élen Max Mosley-t váltó egykori Ferrari-csapatfőnök, Jean Tost első megválasztása előtt azt mondta, mindössze egyetlen ciklusra vállalná a megbízatást, de szemmel láthatóan rákapott az elnökösdi ízére, ugyanis hamarosan harmadszor is megválasztják majd.

Hogy miért írhatjuk biztosra? A 71 éves franciának nem lesz ellenfele, a november 17-i határidőig egyetlen ellenjelölt sem adta le a jelentkezését, így az FIA általános közgyűlése december 8-i ülésén egyszerűen meghosszabbítja majd az elnöki megbízatását. Az is biztos azonban, hogy ez lesz az utolsó ciklusa, az FIA alapszabálya szerint ugyanis senki nem lehet háromnál többször elnök.

Todt elődjével ellentétben feltűnően távolt tartotta magát a Forma-1 ügyeitől, nagyon ritkán, különösebb vehemencia nélkül nyúlt az FIA koronaékszerének számító versenysorozathoz, helyette inkább a közúti biztonságért folytatott kampányolást helyezte előtérbe, feleségével az oldalán az elmúlt hét évben keresztül-kasul röpködött a világon.