A Red Bull néhány hete szerződést hosszabbított Max Verstappennel, a holland tehetséget egészen 2020-ig lekötötték és nem titkolt szándékuk, hogy a 2018 végén lejáró Daniel Ricciardóval is hosszabbítsanak, ugyanakkor a motorsportfőnök Helmut Marko azt mondta nemrég, időt adnak az ausztrálnak, nem fogják sürgetni.

“Ez kedves tőlük. Maxot és engem is meg akarnak tartani, de én nem akarom elsietni a dolgot. Igazán nagyra tartom a Red Bullt, de ráérek mindent alaposan kielemezni” – mondta a hétvégén Brazíliában a versenyző.

Verstappen lekötése után a 28 éves Ricciardo lesz a piac talán legértékesebb szereplője, 2019-ben a Mercedesnél, Valtteri Bottas helyén, vagy a Ferrarinál, Kimi Räikkönen utódjaként is kiköthet. Az olasz gyökerekkel rendelkező pilótát megkérdezték, a Scuderia-e az álomcsapata.

“Ha nemet mondok, úgy tűnhet, hogy nem érdekelne, de az álom egy kicsit erős szó. Az én álmom a világbajnoki cím megnyerése a legjobb autóval, nem tudom, mi mást mondhatnék.”

A ferraris szerződésben ugyanakkor akadályt jelenthet a csapat jelenlegi első számú pilótája, Sebastian Vettel, aki valószínűleg nem szeretné maga mellett tudni az őt 2014-ben a Red Bullnál elverő ausztrált:

“Nem hiszem, hogy szívesen látna. Nem tudom, hogy megmondhatja-e a csapatnak, kit akar, de nem is akarok ezzel foglalkozni. Nekem annyi a dolgom, hogy a lehető legmagasabb szinten vezessek, ez határozza majd meg a jövőmet is.”

Ricciardo: Nem a Ferrari az álmom 1

Ahhoz, hogy Ricciardo vonzó maradhasson, természetesen jól kell teljesítenie az egyre erősebb és egyre népszerűbb Verstappen mellett…

“Nagyon sokat fejlődött idén” – mondta a 20 éves hollandról. “Tavaly még többször is hibázott, de idén már nagyon magabiztos. Én ugyanakkor küszködtem egy kicsit az idei autó viselkedésével, nagyon szűk tartományban működik igazán jól. Nekem az kell, hogy minden rezdülését érezhessem a hátsómon, de idén ez kicsit nehezebben ment.”

A Red Bull autója azért a szezon második felére már-már a Merci és a Ferrari szintjére jutott, ha sikerül lendületben maradniuk, 2018-ban versenyben lehetnek a bajnoki címért, ami Ricciardót is meggyőzheti a maradásról.

“Lenyűgöző fejlődést produkáltunk idén. Ha a jövő évet a Mercedes és a Ferrari szintjén tudjuk kezdeni, akkor mi leszünk a favoritok. Idén talán nem teljesítettem tökéletesen, de az idén tanultakat mind továbbviszem 2018-ra, ez alapján pedig igen jó évet várhatok. De majd meglátjuk.”