A Forma-1-es Brazil Nagydíj pénteki szabadedzésein mindkétszer a Mercedes versenyzői, Lewis Hamilton és Valtteri Bottas zártak az élen. A második gyakorláson a Red Bull-os Ricciardo volt a legközelebbi üldöző, bő kéttized másodperces hátránnyal, míg Sebastian Vettel és Max Verstappen 360 é 370 ezreddel maradt el Hamiltontól.

“Elég jó nap volt, nem ment rosszul. Délelőtt még nem tekertük fel a motort, ugyanis ezzel a darabbal kéne eljutni a kockás zászlóig Abu-Dzabiban, szóval igyekszünk ésszel használni. De délután a szuperlágyon normális beállítások mellett elég jónak tűnt a tempónk. A Merci nagyon erős megtankolva, kevés üzemanyagon viszont nem vagyunk olyan messze, de szerintem úgy is gyorsulnak majd. A Ferrarihoz viszonyítva nem állunk rosszul. A Mercedesnek egyelőre mindenkivel szemben tempóelőnye van. Pillanatnyilag a Ferrarival vagyunk versenyben” – magyarázta Ricciardo.

F1: A Mercedest nem lehet megfogni? 1

A ferraris Vettel is igen hasonlóan beszélt:

“Nehéz lesz elkapni a Mercedest. Minden gumin, minden beállításnál nagyon gyorsnak tűnnek. A Red Bull-lal viszont nagyon szoros a verseny. Az autó finomhangolásával még gyorsulhatunk mind az időmérőre, mind a futamra.”

Az elmúlt négy futamból kettőt megnyerő Max Verstappent megkérdezték, vajon Interlagosban is küzdhet-e a győzelemért. Így felelt:

“Egyelőre nem tudom. A Mercedes gyors, de ha sikerül javítanunk ezt-azt, talán odaérhetünk. Az elmúlt futamokon a miénk volt a legjobb kasztni, csak egy kis tempó kéne még. A lágy keveréken a Mercedes nagyon gyors. Köztudott, hogy egy kicsit jobban terhelik a gumikat, ezért is fekszik nekik annyira a lágy. Nekünk még javulnunk kell.”