A Williams-csapat a hétvégén bejelentette, hogy idén újra, ezúttal végleg elbúcsúztatják a 2017-re visszahívott Felipe Massát. Az F1-ben 2002-ben a Saubernél bemutatkozott, majd a Ferrarinál nyolcé évet lehúzó brazil négy év után távozik a grove-i csapattól, 11-szeres futamgyőztesként, 2008 majdnem-világbajnokaként emelt fővel hagyja el a sportágat.

“Egy részem szeretett volna maradni, hiszen úgy érzem, továbbra is elég versenyképes vagyok ahhoz, hogy Forma-1-est vezessek, és azért is, mert nagyon jól érzem magam a Williamsnél. De egyszer minden történet véget ér, és semmit sem bánok. Pontosan egy évvel ezelőtt már átéltem ugyanezt a helyzetet, de aztán a csapat váratlanul visszahívott. Megtiszteltetésként vettem, nagyon jólesett, örömmel álltam a rendelkezésükre, most pedig, egy évvel később készen állok rá, hogy új úton induljak el. Elégedett vagyok, büszke vagyok arra, amit idén elértünk” – írta a brazil a Motorsport.comon vitt rovatában.

A veterán az F1-től immár végleg búcsúzik, de a sisakot azért még nem akarja szögre akasztani. Korábban a Forma-E-t emlegette, de egyelőre nem kapkod, még nem döntötte el, hol folytatja.

“Biztosan vannak, akik kíváncsiak, hol versenyzek majd jövőre, de egyelőre korai lenne még erről beszélni. Egyelőre a szezon befejezésére koncentrálok. Áll még előttem két futam, amelyek számomra és a csapat számára is fontosak, majd utána meglátjuk. Minden ajánlatot megfontolok, de a döntésben nem helyezek nyomást magamra, nem kell minden áron versenyeznem. Szeretek versenyezni, versenyképesnek is érzem magam, szívesen fogadnám az új kihívást, feltéve, ha komoly lehetőség, ami erős eredményeket ígér.”