A Force India 2017-ben kiemelkedő eredményt ért el azzal, hogy 2016 után másodszorra is, ráadásul sokkal nagyobb előnnyel megszerezte a konstruktőri 4. helyet, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull után ők lettek a legjobb csapat, verték a korábbi világbajnok Williamst, Renault-t, McLarent.

A csapat tulajdonos-főnöke, Vijay Mallya azt mondta, a szezon utolsó két hétvégéjén kísérletezőbb, bevállalósabb lesz az alakulat.

“Csodálatos eredmény, hogy másodszor is bebiztosítottuk a konstruktőri 4. helyet. Végtelenül büszke vagyok az egész csapatra, és óriási örömömre szolgál, hogy két fordulóval a vége előtt sikerült ezt elérni. Már így is az eddigi legerősebb szezonunk az idei, mindössze 25 egységre vagyunk a 200 ponttól, ami bizonyítja, hogy milyen kiegyensúlyozottan teljesítünk” – utalt arra, hogy az eddigi 18 fordulóból 15 kettős pontszerzést ért el Sergio Perez és Esteban Ocon párosa.

“Most már új hozzáállással versenyezhetünk, eltérő dolgokat is kipróbálhatunk, más pilótákat is beültethetünk az autóba a pénteki edzésre, készülhetünk 2018-ra. A stratégiák terén is agresszívebbek lehetünk, nagyobb kockázatokat vállalhatunk. Továbbra is erős eredményeket szeretnénk, jó formában akarjuk befejezni az évet.”

Mallya ugyanakkor azt nem mondta ki, hogy a pilóták belgiumi, második komoly ütközése után bevezetett házon versenyzési tilalmat feloldják-e.

A Force India 4. helye valóban remek eredmény, de a triplázás kész csoda lenne, hiszen jövőre a McLaren és a Renault is versenyképesebb lesz majd.