A Forma-1-be 2012-ben visszatért Amerikai Nagydíj sikeresnek mondható, ugyanakkor az F1-es versenynaptár zsúfoltsága Austint is zavarja, hiszen ahogy a Szingapúri és a Maláj Nagydíj, úgy az Amerikai és a 2015-ben újjáélesztett Mexikói Nagydíj is túl közel esik egymáshoz térben és időben, ami árt a keresletnek, a jegyeladásoknak.

Az austini futam főszervezője, Bobby Epstein felvetette, hogy a mostani párost meg kellene bontani, Mexikót az idény közepére kellene áthelyezni.

“Egyértelműen jobb lenne, ha a futamok távolabb lennének egymástól a naptárban. Mexikó lehetne párban Kanadával, mi pedig Brazíliával” – idézte a Reuters Epsteint.

A mexikói kolléga, Alejandro Soberon szerint az ő futamuk nagyon is jó helyen van a mostani pozíciójában:

“Bobby fantasztikus ember, imádom őt. Úgy gondolom, jó nyomon jár a futamok szétválasztásával, de szerintem Bobbyéknak kellene júniusra költözniük, az lenne a legjobb. Logikusabb lenne a Kanadai és az Amerikai Nagydíj párosítása. Júniusban akár csomagként is adhatnák a kettőt, árusíthatnák a jegyeket közösen.”

“Minden tiszteletem Bobbyé az Austinban végzett munkát illetően, de számunkra lehetetlen a júniusra való költözés, az ugyanis az esős évszak itt nálunk, nekünk tehát nagyon is megfelel a jelenlegi időpont. Megértem őt, de mi nem költözhetünk júniusra. A mostani időpont (a halottak napja miatt) egész népünnepéllyé fejlődött a városban, az esős évszakban nem lehet ilyen élményt nyújtani.”