Bár Felipe Massa 2016 végén elbúcsúzott a Forma-1-től, volt csapata visszatérésre kérte, miután a Mercedes elvitte tőlük Valtteri Bottast. A brazil veterán idén minden különösebb probléma nélkül tette a dolgát, jól, megbízhatóan szerzi a pontokat, amikor lehet, amikre szükség is van, hiszen a milliárdoscsemete Lance Stroll egy-két villanáson kívül azért még nem mutatott sokat.

Ennek ellenére nem valószínű, hogy a Williams hosszabbít Massával, a csapatnak több más jelöltje is van 2018-ra. Képben van a Forma-1-es visszatérésre készülő Robert Kubica és a tartalékos Paul di Resta – mindkettejükkel teszteltek nemrég a Hungaroringen –, a Saubertől minden bizonnyal ejtendő Pascal Wehrlein, és immár a Red Bulltól kidobott orosz, Danyiil Kvjat is.

Massa a hétvégén Mexikóban azt mondta, nem bánja, hogy visszatért az idei évre, élvezi a versenyzést, jónak érzi a saját tempóját, így folytatni szeretné, de ha ez nem lehetséges, akkor legalább ezt tudassák vele még a jövő heti hazai futama, a Brazil Nagydíj előtt.

Amikor a Williams technikai főnökét és társtulajdonosát, Paddy Lowe-t kérdezték a Massa-helyzetről, kurtán-furcsán felelt, de azt elismerte, hogy azért nem felhőtlen a hangulat.

“Erről inkább nem nyilatkoznék. De sajnos a csapat és a pilóta viszonya mindig feszültté válik, amikor a szerződésről van szó. De Felipe nagyszerű srác, jó, tiszteleten alapuló viszonya van a csapattal.”

Lowe megerősítette, hogy Kvjat is képben van: “Ahogy Austinban is mondtam, minden elérhető versenyzőt meggondolunk. Kvjat egy nagyon tisztességes pilóta, szóval vele is számolnunk kell.”

A favorit a közmegegyezés szerint azért Kubica, a mexikói paddockban pedig már az is felröppent, hogy a lengyel a szezonzárón is lehetőséget kaphat a Williamsnél. Massa ezt határozottan visszautasította:

“Ezt meg ki mondta? A jövő évről nem tudok mit mondani, de Abu-Dzabiban ott leszek, minden futamon büszkén versenyzek, amíg a szerződésem szól.”