Fernando Alonso meglepően versenyképesnek bizonyult az új motorkomponensekkel ellátott McLaren-Hondával, az ötödik helyen végzett a Mexikói Nagydíj időmérő edzésének első szakaszában. A második szakaszban azonban már nem hajtott ki a spanyol a boxból, a büntetése miatt nem lett volna értelme körözni, ráadásul egy szett gumit is megspórolt ezzel.

Alonso a csapat eddigi legjobb hétvégéjének írta le a mexikóit, de tisztázta, hogy a javulás nem a Honda motorjának köszönhető, kizárólag a kasztni javulása a jelenlegi teljesítményük. „A motor ugyanaz. Tegnap használtuk az új motort, de elraktuk Brazíliára és Abu-Dzabira.”

„Minden fejlődésünk a karosszériának és valamelyest a felfüggesztésnek köszönhető. Ma, legalábbis, miénk a legjobb autó” – mondta a kétszeres világbajnok.

A spanyol szerint így sem lesz könnyű a pontszerzés a vasárnapi futamon, rajtpozíciójának és a mexikói hosszú egyeneseknek köszönhetően. „Hihetetlenül kezes volt a kocsi. Jól tapadt a kanyarokban, ösztönösen és könnyen vezethető volt. Eddig látványos hétvégénk van.”

„Jó ideje nem volt lila szektoridőnk ( abszolút elsőség, ami most összejött – a  szerk,). Talán ez a legjobb hétvégénk idén. Sajnos a motorbüntetések miatt utolsó helyről indulunk, így szinte lehetetlen lesz pontot szereznünk. Az egyenesekben képtelenek vagyunk előzni, de készülünk 2018-ra amennyire lehetséges” – nyilatkozta Alonso.

„Három éve először, a mai napon biztos vagyok benne, hogy a miénk a legjobb autó” – emelte ki végül a spanyol pilóta.