A német Auto Motor und Sport értesülése szerint a Forma-1-et idén átvett Liberty Media megvásárolta a tavaly év végén csődbe ment Manor-csapat 2017-re épített szélcsatornás modelljét, ugyanis az F1 tulajdonosa saját, a csapatokétól független kutatásokkal szeretné előkészíteni a 2021-es szabályváltozásokat.

A 2021-es autókat illető kutatásokat az F1 sportszakmai vezetője, Ross Brawn irányítja majd, akit olyan szakemberek segítenek, mint a korábban a Renault és a Williams technikai főnökeként dolgozó Pat Smyonds és a volt Ferrari-tervező Nikolas Tombazis.

Az Auto Motor und Sport szerint a Liberty most az alkalmas szélcsatornát keresi, a Sauber hinwili, a Toyota kölni és a Williams grove-i létesítménye van a listán, az angliai elhelyezkedés miatt az utóbbi a favorit.

“Annak idején alábecsültük, hogy mire képes több száz okos mérnök” – mondta Symonds a 2009-ben bevezetett nagy szabályváltozási csomag viszonylagos kudarcáról, aki kiemelte, hogy a Liberty vizsgálatai nem elsősorban az autók hatékonyságát, hanem a verseny javítását célozzák: “Minket nem annyira az autó körüli áramlatok érdekelnek, sokkal inkább a 40 méterrel mögötte lévők.”