A Toro Rosso a Forma-1-es Maláj Nagydíjra állította félre Danyiil Kvjatot, hogy helyet csináljon ifjoncának, Pierre Gaslynak. A francia ifjonc elfogadható bemutatkozást produkált, a múlt hétvégi Amerikai Nagydíjon azonban nem tudott részt venni, ugyanis a japán Super Formula szezonzáróján igyekezett megszerezni a bajnoki címet (nm sikerült, ugyanis tájfun miatt törölték a verseny).

Mivel a Toro Rosso másik pilótáját, a 2018-ra leigazolt Carlos Sainzot a Renault végül már Austinra át tudta ültetni a saját autójába, a csapatnak kér versenyzőt is kellett kerítenie: egyrészt visszahívták Kvjatot, másrészt F1-es bemutatkozási lehetőséget adtak 2010-ben ejtett neveltjüknek, az elmúlt években a Porschével Le Mans-i 24 órást és hosszútávú világbajnoki címet nyerő Brendon Hartley-nak.

Bár Kvjat Austinban szépen szerepelt, úgy is pontot szerzett, hogy a háromból két szabadedzésen gyakorlatilag nem vezetett, a futam végén pedig műszaki probléma lassította, a Toro Rosso azt jelentette be, hogy ezen a hétvégén, Mexikóban Gasly és Hartley vezet majd náluk. Az nem volt világos, hogy mi lesz Kvjattal, de a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko kedden tiszta vizet öntött a pohárba:

“Kvjat már nem fog visszatérni. Nem hisszük, hogy hosszabb távon képes lenne összeszedni magát” – nyilatkozta az Auto Bildnek. “Az idény fennmaradó részében Gasly és Hartley vezet, aztán majd meglátjuk.”